Sprekers

Woensdag 28 april

jessica.jfif
Dr. Jessica Bruce-Leitch
Founder en CEO RUN3D, verbonden aan de University of Oxford
Woensdag 28 april 19:00 uur
Run3D – 3D gait analysis

Deze Engelstalige presentatie gaat in op de inzet en meerwaarde van 3D analyses in het voorkomen en behandelen van hardloopgerelateerde klachten, als ook het verbeteren van prestaties. Tijdens deze presentatie worden de voor- en nadelen van visuele ganganalyse, 2D ganganalyse en 3D ganganalyse uitgelegd en tegen elkaar afgewogen. Welke biomechanische parameters kunnen beter worden onderzocht of berekend met RUN3D?

IMG_0949.JPG
Dennis Swaans
Podotherapeut en hardloopexpert
Woensdag 28 april 19:50 uur
 
Overpronation ‘Truths & Myths’. 
Met u gaan we doornemen waar de term overpronatie eigenlijk vandaan komt. Wanneer is er sprake van echte overpronatie en wordt de term terecht gebruikt en wanneer niet? En is overpronatie eigenlijk de oorzaak van klachten of juist een gevolg van niet goed functionerende gewrichten? In deze lezing wordt u meegenomen in een visie op overpronatie aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, met een uitstapje naar de invloed van hardloopschoenen op de pronerende bewegingen van de voet.
clemence websit 2.jpg
Clemence de Boer
Podotherapeut en Bewegingswetenschapper (MSc)
Woensdag 28 april 20:40 uur
Impact forces tijdens het hardlopen, boosdoener of noodzakelijk kwaad?
Grondreactiekrachten worden vaak gezien als oorzaak van het ontstaan van veel blessures. Clemence neemt u mee binnen het concept van “ muscle tuning” waarbij er gekeken wordt naar de vibraties die ontstaan als gevolg van de grondreactiekrachten. Deze vibraties kunnen als een schokgolf door het lichaam gaan met alle gevolge van dien. Hoe kunnen we deze vibraties positief beïnvloeden door therapieën of adviezen?   

Woensdag 5 mei

Prof. Dalmau-Pastor.jfif
Prof. Dalmau-Pastor

Fysiotherapeut, podotherapeut, anatoom (Minimal Invasive Foot and Ankle Surgery)

Woensdag 5 mei 19:00 uur
The Anatomy of Heel Pain
Deze avond zal Professor doctor Miquel Dalmau-Pastor, Anatoom uit Barcelona en verbonden aan de Universitat Autonoma de Barcelona, starten met een Engelstalige presentatie over hielpijn met een uitstapje naar enkele differentiaal diagnoses.  Als anatoom heeft hij prachtig beeldmateriaal tot zijn beschikking die hij graag in verband brengt met de nieuwste wetenschappelijke inzichtingen. 
eveline.jfif
Eveline van Vliet
Podotherapeut, Advanced Practioner MSU Voet & Enkel
Woensdag 5 mei 19:50 uur
De nieuwste inzichten ten aanzien van achilles tendinopathie
Achilles tendinopathie, is een veel voorkomende klacht met een grote impact op sportprestaties en het alledaagse leven. In deze presentatie praten we u bij over alle nieuwe ins en outs rondom achilles
tendinopathieop basis van de nieuwe richtlijn. We gaan terug tot celniveau en belichten tevens hoe beeldvorming ingezet kan worden voor het stellen van de juiste diagnose.

Woensdag 12 mei

amke.jfif
Amke Pieksma
Podotherapeut en volleybalexpert
Woensdag 12 mei 19:00 uur
Jump voor Joy! Schokabsorptie in de knie bij volleyballers.
Knieklachten die zijn ontstaan door een verkeerde springtechniek zijn een veel voorkomend probleem. Tijdens deze presentatie zal er aandacht worden geschonken aan hoe schockabsorptie gereguleerd kan worden, of preventieve vermindering van shockabsorptie blessures kan voorkomen en hoe het multidisciplinaire zorgpad eruit zou kunnen komen te zien.
kelly stuer.jpg
Kelly Stuer
Podotherapeut en wielrenexpert
Woensdag 12 mei 19:50 uur
Bike-fitting en de voet
Zoals een goede hardloopschoen dragen en vervolgens je veters goed strikken belangrijk is om goed te kunnen lopen, is een goede positie op je fiets en de juiste instellingen van het zadel, het stuur en de schoenplaatjes ook belangrijk om goed te kunnen fietsen.

Wielrenners met voetklachten of klachten door een verkeerde stand van de voet en onderbenen komen vaker voor dan we denken. De oorzaken zijn meestal multifactorieel. Tijdens deze presentatie vertellen wij hoe wij (podotherapeuten) wielrenners onderzoeken en behandelen. Daarnaast delen wij algemene tips en adviezen die kunnen worden ingezet om patiënten op weg te helpen.

astrid.jfif
Astrid Rasenberg
Podotherapeut, Advanced Practioner MSU Voet & Enkel
Woensdag 12 mei 20:40 uur
Sprinten met de tenen
Sprinters leren al snel hoe ze hun gewrichten en spieren het beste kunnen gebruiken en trainen om een vliegende start te maken. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de teengewrichten ook een grote rol spelen binnen deze beweegketen. Maar hoe kunnen door niet goed functionerende teengewrichten sprintprestaties beïnvloedt worden? Kan training van de voetspieren helpen en heeft schoeisel ook nog een rol hierbij?